El nombre d’usuaris de telèfons intel·ligents supera avui en dia els 3.000 milions a nivell mundial i es preveu que la xifra continuï creixent de manera gradual durant els propers anys. La Xina, l’Índia i els Estats Units són els tres països amb més xifra d’usuaris de telèfons intel·ligents del planeta, superant tots ells la barrera dels 100 milions. En aquest context, no és sorpresa que les diferents esferes de la societat es redefineixin i s’adaptin a aquests canvis tecnològics, i el sector del màrqueting no n’és excepció.

Actualment, si el telèfon mòbil no és el centre de la teva estratègia de màrqueting digital, és hora de tancar capítol i començar-ne un de nou en el qual el màrqueting mòbil sigui un dels protagonistes. Podem definir-lo com el conjunt de tècniques i formats per promocionar productes i serveis que empra dispositius mòbils com a eina de comunicació. L’objectiu és arribar a l’audiència desitjada mitjançant anuncis, cerques mòbils, notificacions push, cupons, geolocalització i aplicacions mòbils.

En el moment de definir l’estratègia de màrqueting mòbil de la teva empresa, has de tenir en compte els elements següents que et poden ajudar a obtenir millors resultats:

Disposar d’una pàgina web adequada

Per complir amb les necessitats i les expectatives dels usuaris de dispositius mòbils, és essencial tenir una pàgina web i que aquesta i els seus continguts estiguin degudament optimitzats. El temps de càrrega ha de ser breu perquè l’experiència de l’usuari sigui la millor possible.

Enviament de SMS i notificacions push

Els missatges de text són immediats i tenen una taxa d’obertura de més del 95%, molt per sobre de les trucades telefòniques. Per això, el SMS és una estratègia de màrqueting àmpliament provada. Fer-la servir per comunicar-te amb els clients garantirà que la teva empresa es mantingui al dia.

Utilitza Google My Business

Google My Business és una eina gratuïta creada per Google per ajudar les empreses a gestionar la seva presència a internet. Si vols que el teu negoci aparegui a Google Maps i sigui visible per als usuaris, serà imprescindible que la teva empresa estigui registrada a la plataforma.

Correu electrònic optimitzat per a mòbils

Avui dia es llegeix més el correu electrònic a través de dispositius mòbils que no pas mitjançant l’ordinador. Per això, les newsletters i notícies que s’enviïn als subscriptors s’han d’adaptar a qualsevol tipus de dispositiu.

En definitiva, enfocar les promocions i vendes cap als dispositius mòbils és fonamental, i si aconseguim definir una bona estratègia de màrqueting mòbil i complementar-la amb les eines adequades, aconseguirem estar al dia i augmentar l’audiència de la nostra empresa.