Procurarem explicar-vos sense entrar en detalls tècnics què és el SEO. Loptimització per a motors de cerca o posicionament a cercadors (en anglès Search engine optimization, SEO) és un procès que té per objectiu augmentar la visibilitat d’una pàgina web als buscadors (Google, Yahoo, Bing, Ask…) per tal d’incrementar la posició d’aquesta a la pàgina de resultats. Si una pàgina web ha utilitzat el SEO de forma correcta, sortirà als primers resultats de Google, per exemple, a l’hora de fer una recerca.

Què és el SEO

Per redactar un article i que estigui ben posicionat en SEO, cal tenir en compte les paraules clau que defineixen amb precisió el contingut de l’article. Les paraules clau s’utilitzen per dirigir un article a la temàtica que s’està buscant. Una bona eina per saber com orientar les paraules clau la podem trobar a Google Trends. Podem provar diferents cerques per saber quines paraules clau tenen més volum de cerques per tal d’utilitzar aquelles que es posicioni bé el nostre article.

L’ús de les paraules clau i el seu ús per a optimitzar-ne la presència als cercadors es pot explicar entendre sense endinsar-nos en coneixements tècnics. En realitat els cercadors estàn pensats per llegir el contingut d’una web o un blog de manera bastant orgànica, és a dir, davant de tot el primer és que hi hagi coherència en els continguts.

Un bon exemple per entendre-ho és quan fullegem un diari, passem les pàgines sense entrar en detall del contingut, però si el titular té conceptes rellevants del que cerquem, i quan llegim el subtítol i el primer paràgraf aquests són coherents amb els conceptes del títol, segurament la resta de l’article s’adequarà al que estàvem cercant. Així doncs, podríem interpretar que les paraules clau que m’han cridat l’atenció del títol són homogènies amb la resta de contingut.

Que es el SEO

Així doncs, alhora d’estructurar el contingut d’un article d’un blog o d’una pàgina estàtica d’una web, el que procurarem sempre que puguem (intentant no forçar-ho massa) que les paraules clau que considerem descriptives del contingut siguin presents en: la url, el títol, el subtítol, i el primer paràgraf. D’aquesta manera articulen el contingut sota uns conceptes clau on els cercadors hi detecten rellevància.

També es recomana enllaçar conceptes tant a dins de la web com a fora, ja que els cercadors afavoreixen aquelles pàgines que creen xarxa, és a dir que connecten amb la resta dels continguts d’internet.

Els experts en SEO, degut a l’alta competència que hi ha en alguns sectors per poder posicionar certs conceptes als cercadors, entren en molts altres detalls alhora de generar contingut, no obstant, la base primordial és crear un contingut ric en valor per als lectors i, davant de tot, coherent. 

No oblidem que no totes les webs tenen l’estructura preparada per ser eficients en SEO. Vols saber si la teva web està ben preparada per al SEO? Necessites més informació sobre com optimitzar els continguts de la teva web per als cercadors? Fes una consulta als nostres experts web. 

fotos: Mauricio Mancuso / Mohabbot