IoT es refereix a l’Internet de les coses (Internet of Things). En poques paraules, el IoT es basa en connectar qualsevol “cosa” amb qualsevol altra del seu voltant a través d’Internet. És a dir, es basa en la interconnexió digital entre objectes cotidians amb la xarxa.

Actualment és una revolució que va guanyant territori en àmbits tant habituals com casa nostra, un clar i reconegut exemple n’és el termòstat intel·ligent Nest que ajuda a mantenir un control responsable i eficient del consum energètic de les llars. Aquest objecte, entre d’altres aplicacions, permet que els termòstats funcionin segons els hàbits de son dels usuaris o activar el mode estalvi d’energia dels frigorífics quan no hi hagi ningú a casa.

No obstant els beneficis de la coordinació del món físic amb el món virtual poden aplicar-se sense límits. Per exemple, algunes empreses, com Broomx, comencen a utilitzar el concepte per convertir les habitacions d’hotels en ‘smartrooms’. El client pot escollir des del seu smartphone despertar-se amb vistes a la Terra des de la Lluna o anar a dormir envoltat de cascades amazòniques. Altres aplicacions les trobem més enfocades en la optimització de recursos per a un hotel, com aspersors intel·ligents connectats a internet que processen la informació dels registres de pluges d’una zona per tal d’optimitzar el seu consum.

Si estàs interessat/da en el IoT, del 16 al 18 de setembre se celebra a Barcelona el IOT Solutions World Congress 2015, un congrés mundial sobre l’Internet de les coses aplicat a la indústria.

Barcelona iot soutions world congress