Les teves comptes a xarxes socials com Facebook, Twitter, Instagram o YouTube són sucosos premis per als hackers, que poden intentar accedir a elles per a obtenir les teves dades personals, cometre un robatori o un segrest i fins i tot demanar-te un rescat a canvi de no publicar informació íntima o per a recuperar el teu usuari.

Per evitar-ho hem de dur a terme accions com no posar en risc la nostra privacitat utilitzant xarxes WiFi públiques o extremar la cura a l’hora de crear les nostres contrassenyes.

Com podem evitar que ens hackegin?

– Comparteix els teus continguts a les xarxes socials amb la configuració de privacitat adequada.
– Cuida al màxim les teves contrassenyes, canvia-les regularment i no tinguis la mateixa a diferents xarxes socials, ja que si algú n’esbrina alguna ja les sabrà totes i posaràs a les seves mans totes les teves dades.
– No comparteixis mai les teves claus d’accés ni les mostris mai a cap altra persona.
– No deixis les sessions obertes en equips compartits o d’ús públic: et recomanem utilitzar el mode de navegació anònim i que buidis sempre el caché i l’historial.

I si ja m’han hackejat?

– No paguis per un rescat econòmic ni accedeixis a cap xantatge sota cap concepte. Si fas cas al que et demanen o cedeixes la teva privacitat, et poden exigir més diners a canvi del que és teu.
– Denuncia la situació a la policía: els hackers realitzen accions que suposen un delicte greu i per tant les autoritats n’han d’estar al corrent.
– Canvia totes les teves contrassenyes: fins i tot la del teu correu electrònic.