Les teves comptes a xarxes socials com Facebook, Twitter, Instagram o YouTube són sucosos premis per als hackers, que poden intentar accedir a elles per a obtenir les teves dades personals, cometre un robatori o un segrest i fins i tot demanar-te un rescat a canvi de no publicar informació íntima o per a recuperar el teu usuari.
Per evitar-ho hem de dur a terme accions com no posar en risc la nostra privacitat utilitzant xarxes WiFi públiques o extremar la cura a l’hora de crear les nostres contrassenyes.
Com podem evitar que ens hackegin?
– Comparteix els teus continguts a les xarxes socials amb la configuració de privacitat adequada.
– Cuida al màxim les teves contrassenyes, canvia-les regularment i no tinguis la mateixa a diferents xarxes socials, ja que si algú n’esbrina alguna ja les sabrà totes i posaràs a les seves mans totes les teves dades.
– No comparteixis mai les teves claus d’accés ni les mostris mai a cap altra persona.
– No deixis les sessions obertes en equips compartits o d’ús públic: et recomanem utilitzar el mode de navegació anònim i que buidis sempre el caché i l’historial.
I si ja m’han hackejat?
– No paguis per un rescat econòmic ni accedeixis a cap xantatge sota cap concepte. Si fas cas al que et demanen o cedeixes la teva privacitat, et poden exigir més diners a canvi del que és teu.
– Denuncia la situació a la policía: els hackers realitzen accions que suposen un delicte greu i per tant les autoritats n’han d’estar al corrent.
– Canvia totes les teves contrassenyes: fins i tot la del teu correu electrònic.
També et pot interessar
25 de març de 2021
Com la tecnologia desbloquejarà noves formes de treballar postcovid
19 de març de 2021
Les tendències tecnològiques del 2021
26 de febrer de 2021
Els 2010: un repàs tecnològic a l’última dècada
14 de febrer de 2021