Atacs DDoS

Divendres passat, nombroses pàgines web reconegudes com Pay Pal, Spotify, Twitter, Netflix, Airbnb i moltes altres van patir un atac DDoS i van deixar de funcionar durant unes hores.

Els atacs DDoS (Distributed Denial of Service) es basen en atacar un servidor des de molts ordinadors diferents fins que aquest deixa de funcionar. Es podria entendre com que moltes persones intenten entrar a la vegada a una pàgina web i aquesta no té la suficient capacitat per a rebre-les a totes, i per tant col·lapsa i deixa de funcionar. A més, la situació es fa més greu ja que els ordinadors atacants poden haver estat infectats i ni tan sols saber que estan ajudant a fer un atac DDoS.

L’atac de la setmana passada va ser a una empresa proveïdora de DNS que s’anomena Dyn. Resumidament, els DNS (Domain Name System) són els que tradueixen una direcció web en una IP numèrica que entenen els ordinadors. Els atacs DDoS inunden de tràfic els servidors d’un servei fent així que els propietaris no hi puguin accedir. D’aquesta manera, sense la tecnologia que permet traduir els enllaços en IPs, qualsevol web es torna inoperativa.

Un atac d’aquest tipus és molt greu per a la pàgina web que el pateixi, ja que, com ja hem explicat, ni tan sols permet que els propietaris de la pàgina entrin al servidor per a arreglar-ho. Per evitar-ho, simplement s’han de protegir eficientment els servidors i la pròpia pàgina web. Atacs DDoS