Últimament la tecnologia no para de copsar-ho tot, integrant-se a la nostra vida quotidiana com si d’una pel·lícula de ciència ficció es tractés. Recenment hem vist com l’internet de les coses (IoT) comença a prendre forma en les nostres rutines, amb aparells com Nest, un termostat intel·ligent dissenyat i produït per un ex-treballador d’Apple que va despertar l’interés de Google en posar-se a les nostres cases. Però ja no es tracta només d’aparells que tenim a casa, amb l’arribada de la tecnologia mòbil, amb millors bateries i millor connectivitat la tecnologia forma part de la nostra indrumentària diària. A aquests complements tecnològics ‘portables’, se’ls anomena ‘wearables’ (wear=portar/vestir). Un popular exemple n’és Apple Watch, el rellotge intel·ligent que, connectat de manera inal·lambrica a un iPhone, permet realitzar tot tipus de funcions

Hem vist també les Google Glasses, un enginyós projecte del magnat d’internet que vindria a substituïr el mòbil, unes ulleres que controlades per veu poden fer totes les tasques que fa un smartphone. Paral·lelament veiem com també la realitat virtual s’apropa més gràcies als wearables, amb visors com Oculus Rift que permeten interactuar en un entorn virutal 3d. Sense haver d’anar gaire més lluny, hem vist les càmares d’acció com les populars GoPro que permeten transmetre en 1ªpersona les experiències de la gent.

smartwatch - wearables

No sabem fins a quin punt s’integrarà la tecnologia en les nostres rutines, ni si la roba que vestirem demà tindrà circuits integrats, no obstant, el mòbil de la butxaca sembla que ja no ens el treuran en un bon temps.