Un dels aspectes més tediosos per a l’estratègia online d’un hotel és lidiar amb els diferents canals de distribució i aparadors online que existeixen a la web. Actualment un hotel té un gran repte competint i defensant el seu nom davant les grans agències online, controlar els seus preus de tots els seus canals de distribució i, principalment, prendre control del seu posicionament i visibilitat allà on es connecten els aparadors i els propis canals.
Observant el panorama, lamentem que encara no existeixin propostes que suposin una optimització dels costos per a l’hoteler, més aviat el contrari, la majoria suposen un nou cost. Les opcions en mans de la majoria d’hotels independents semblen quasi inexistents on diferents grans canals de distribució lluiten pel mateix client.
No obstant, insistim en la importància d’estar present en els diferents aparadors, ja que ‘qui no hi és, no ven’. Booking.com és un bon aparador, ja que a més de la pròpia plataforma, aposta pel nom de l’hotel en diferents cercadors web i crea aliances amb altres partners que acaben publicant els seus preus i disponibilitats. Un altre gran aparador és TripAdvisor, on l’hotel té bastant control sobre la seva reputació online, millorar-hi la nota, optimitzar-hi la fitxa o respondre comentaris, a més d’incloure-hi preus i disponibilitat a TripConnect.
Per entendre-ho tot millor és important conèixer com reserven els clients. En un estudi s’identifica el camí recorregut pel client fins que efectua la reserva. Dels usuaris que van reservar a través d’una agència online com Booking.com, el 45% assegurava haver visitat abans la web de l’hotel. El 55% restant ni tan sols s’ho planteja, bé perquè confia plenament amb booking.com, perquè pensa que a la web de l’hotel el preu serà més car, perquè no coneix les polítiques de cancel·lació…
No obstant, el més preocupant, és que d’aquest 45% que sí ha visitat la web un 38% ni sabia que es podia reservar a la web de l’hotel; un 12% va trobar el preu més car; un 12% no va trobar determinades opcions de reserva que buscava; un 10% pensa que amb igual preu no compensa el risc, es fia més de Booking.com; el 4% no confia en la web de l’hotel i el 4% restant diu que la web oficial no tenia habitacions disponibles mentre que a Booking.com sí. Una vegada el client ha decidit reservar al nostre hotel, que és la part més complicada, fallem en el més senzill: dirigir la reserva al nostre canal directe.
Els intermediaris han d’atraure nous clients i no usuaris que ja han cercat prèviament l’hotel. Per tant, és necessari ser eficient allà on l’hotel pot arribar amb la seva venda directa i comptar amb una web que inciti a la reserva, sigui transparent amb els mitjans de pagament, generi confiança i tingui el millor preu. Això és possible d’aconseguir, descobreix els avantatges d’Obehotel per treure el màxim rendiment a la reserva directa del teu hotel.