Trucar al número del telèfon perdut, enviar missatges, intentar localitzar-lo… Perdre el mòbil és un gran problema que, com molts altres, Google et vol ajudar a resoldre. I és que ara, si perds el mòbil, només li has de preguntar on és i Google et donarà la resposta!

Per a que funcioni, només has d’iniciar sessió a Google amb el correu vinculat al telèfon i preguntar-li tal qual:

Donde está mi teléfono

Un cop li hagis preguntat, Google et mostrarà un mapa amb la última localització del telèfon, opcions per a fer-lo sonar, bloquejar-lo o borrar-li totes les dades. La opció de fer-lo sonar, encara que estigui en silenci, és molt útil si saps que l’has perdut per casa i no saps on és, i les altres opcions són més adequades si creus que algú altre pot estar utilitzant-lo.

L’única pega que mostra és que per seguretat, pot ser que abans de mostrar-te la localització del telèfon et demani identificar-te de nou amb l’usuari de Google.

Aquest mètode és vàlid pels smartphones Android, tot i que també podem accedir a la pàgina Find your phone, també de Google, per trobar els dispositius Android i també iPhone que tinguin configurat l’usuari de Google al mòbil.

De moment només funciona en castellà (dónde está mi teléfono?) i en anglès (where is my phone?), però properament estarà disponible en tots els idiomes.