“Els usuaris no estan gaire conscienciats d’aquesta qüestió, i per això Avast, la popular marca d’anti-virus, ha publicat un informe on mostra l’alta perillositat i el risc que comporta deixar sense actualitzar alguns programes de l’ordinador.”

Les actualitzacions del programari de l’ordinador poden arribar a ser molt molestes, però qualsevol molèstia que ens puguin causar serà un mal menor en comparació amb el risc en el que ens posem si no l’actualitzem.

Els usuaris no estan gaire conscienciats d’aquesta qüestió, i per això Avast, la popular marca d’anti-virus, ha publicat un informe on mostra l’alta perillositat i el risc que comporta deixar sense actualitzar alguns programes de l’ordinador.

En aquest informe, Avast explica que el programa menys actualitzat als ordinadors amb Windows és el Java, ja que un 70% dels usuaris ignora per complet l’avís de Java que recomana instal·lar la última actualització disponible. Això suposa un comportament molt poc responsable tenint en compte la popularitat dels virus orientats concretament als forats de seguretat d’aquest progrma.

El segon programa menys actualitzat és el Flash, una altra popular porta d’entrada per als hackers que volen introduïr algun virus en un ordinador. Els usuaris no es preocupen gens d’actualitzar aquests controladors i des d’Avast fins i tot recomanen desinstal·lar el Flash si no s’utilitza com a navegador Internet Explorer: els usuaris de Firefox, Chrome o Opera no necessiten tenir aquest controlador per navegar a la xarxa, així que la seva presència és innecessària.

La resta dels programes menys actualitzats són: FoxIt Reader, GOM Media Player, Nitro Pro, WinZip, DivX, Adobe Shockwave, 7-ZIP i Firefox. Tot i això, l’estudi també reconeix la feina dels programes que han aconseguit que els seus usuaris es conscienciin de la importància de tenir sempre la última versió instal·lada, i els tres que millor ho han aconseguit han estat Chrome, Opera i Skype.