Aquest any serà molt important en el món de la informàtica i la tecnologia, cada vegada més present al nostre dia a dia. Exemple d’això és que l’Organització de les Nacions Unides (ONU), dins del seu Programa TIC Horitzó 2020, ho ha batejat com el del “salt tecnològic”. Això es deu al fet que la despesa mundial que es destinarà a la transformació digital serà d’un 40% més que en 2019. Perquè ja també les empreses aniran apostant en major mesura per aquest canvi. I en ell entren en joc algunes de les següents tendències que t’avançarem a continuació.

Ciberseguretat

Si ja aquest assumpte era de vital importància als últims anys, el continuarà sent en 2020. Afecta a qualsevol sector, empresa o entorn que estigui digitalitzat, i la defensa enfront dels atacs informàtics es torna imprescindible. Així, tant protecció de dades internes com prevenció d’amenaces externes són les tasques necessàries en aquest punt. En el seu bon compliment entra també el nou marc de la LOPDGDD.

A més, per a millorar la seguretat de les transaccions via Internet, aplicar la tecnologia blockchain serà una de les mesures més beneficioses.

 

Internet de les coses

Una altra tendència que continua la seva expansió és el nombre d’objectes físics interconnectats, que aconseguirà més de 50 mil milions, segons els pronòstics. El que ja es coneix com a Internet de les coses (IoT) el podràs veure pertot arreu i en cada vegada més ciutats, oficines i llars. Perquè el control a distància, a través d’aplicacions mòbils o dispositius específics per a això, anirà guanyant major presència.

Intel·ligència artificial transversal

Amb una altra tendència ja molt assentada, encara adquirirà més poder per a canviar gairebé per complet la manera que coneixes tant de viure com de treballar. La intel·ligència artificial ha arribat per a quedar-se, i ho farà basant-se en tres aspectes clau: velocitat, escala i conveniència. A més, el major aprenentatge d’aquesta tecnologia li permetrà adaptar-se per a millorar el rendiment en informàtica, així com servir d’eina encara més útil a multitud de negocis.

Xarxes 5G

Vinculades directament a l’increment d’aquest IoT estan les xarxes 5G, com una tecnologia d’alta velocitat que facilitarà la transmissió de dades. Millores en aquest aspecte de la immediatesa i de la latència aniran de la mà aquí; d’això es beneficiarà la realitat virtual també. Al final, tant l’usuari comú com l’empresa de la indústria 4.0 obtindran avantatges.

Interfícies d’usuari per veu

Ja les coneixes amb els famosos Siri, Alexa o Google Assistant, però tan sols ha estat l’inici del que ha de venir en matèria d’assistents digitals que desitgen facilitar-te més la vida diària. Canviar preferències, executar comandos o rebre resultats serà una cosa constant amb ells.

Edge Computing

Finalment, et parlem de la computació perimetral, un nou model que pretén reduir àmpliament la latència en tots els processos informàtics. Així s’amplia la sofisticació en aquest camp.

En definitiva, totes aquestes tendències en Informàtica protagonitzaran un 2020 replet d’intel·ligència, connectivitat i major velocitat.