Vero, una “nova” aplicació per compartir fotos, ha trobat una oportunitat de mercat després d’estar tres anys a l’ombra per passar a posicionar-se entre les grans xarxes socials. Això ho ha pogut fer atraient el grup de haters d’Instagram i Facebook que des de fa alguns mesos estan molestos amb el canvi d’algoritme d’aquestes xarxes. D’aquesta manera, amb només una setmana, Vero ha aconseguit arribar al Top 10 de les apps més descarregades de Play Store i de l’App Store.

Creada l’any 2015, l’app es presenta com una “una xarxa social real” i sense publicitat que permet als seus usuaris ser ells mateixos. A la pràctica és molt similar a Instagram amb la diferència que a part de publicar fotos, dóna la possibilitat de penjar enllaços, fer recomanacions de llibres, música, llocs, series, pel·lícules… A més a més, també compta amb un sistema diferent al moment d’afegir amics al nostre perfil, ja que es poden classificar per amics propers o coneguts i controlar més fàcilment qui té accés a les publicacions i restringir continguts als contactes menys íntims. Vero pretén, a través de l’eliminació de la publicitat i l’ordenació de les publicacions algorítmicament, ser al cap i a la fi com Instagram durant els seus primers anys de vida abans de ser absorbit per Facebook.

Però sembla que Vero amaga una cara fosca. El seu creador i CEO multimilionari Ayman Hariri amb un patrimoni net d’1,33 milers de milions de dòlars segons Forbes i fill de l’ex-primer ministre libanès Rafik Hariri, resulta ser un personatge controvertit. Constants rumors sobre corrupció envolten a la seva família des dels anys 90 i sobre el mateix Ayman per la mala gestió de la seva empresa constructora que va acabar amb milers de treballadors sense cobrar.