No sempre ens arriba encàrrecs tan especials com aquest… Una web feta a mida i amb gestió de continguts propi perquè els Reis Mags organitzin la gestió de joguines, perquè els nens/es puguin fer la carta als Reis i que els nens i nenes del món puguin comunicar-se amb els Reis Mags d’Orient.

Més que una web, són tres i les tres formen part del domini wisher.world

cartaalsreiswishers.world,

reyesmagos.wishers.world i

lettertosanta.wishers.world

Aquesta opció permetrà en un futur sumar-hi altres iniciatives que tinguin a veure en fer llistes de productes.

Vinculació a un catàleg online diferent per a cada país

La idea principal d’aquesta web és elaborar una llista a partir de la selecció de joguines. Aquestes es poden cercar a través de categories o paraules clau, i estan vinculades a Amazon (en cap moment es veu el preu, tan sols la fotografia i una petita descripció que beu del catàleg). Com que aquest projecte té vocació internacional, en funció de la IP de cada ordinador, el catàleg es vincularà amb el que coincideix amb el seu país, deixant el catàleg d’Espanya per defecte. Si els Reis Mags o Santa Claus volen canviar el catàleg, també ho poden fer des del seu perfil.

Accés fàcil pels petits i segur per als Reis Mags

Amb un disseny gràfic molt cuidat, aquesta plataforma consta d’una landingpage on el nen/a tan sols ha de posar el seu nom, edat i lloc de residència (sense necessitat de password). Un cop es fan aquests passos, es crea una cookie que permetrà que quan “Reis Mags” accedeixin des de la seva àrea privada (aquest cop sí, amb contrasenya o vinculada al seu facebook) puguin accedir al perfil dels nens/es que hagin començat/enviat la carta.

Gestió i compra de les joguines

Un cop els nens han seleccionat les joguines, els Reis Mags ho poden veure, i poden seleccionar les que FINALMENT volen portar als nens. Hi haurà una única llista per a tots els nens de la família (si els regals coincideixen amb els que han seleccionat els nens/es, sortirà la seva foto, en cas que sigui un regal afegit o escollit per Ses Majestats, no sortirà vinculat a cap nen/a).

Els regals es poden enviar a membres de la família perquè ajudin als “Reis Mags” a portar-los fins als nens, a través de:

– Missatge de facebook

– E-mail

– Whatsapp (en la versió mòbil) Només des de l’àrea privada dels Reis Mags o a través de l’enviament es pot accedir a Amazon i veure quin preu té i comprar-lo.

Jocs i altres

A part d’escriure la carta, que és la funció principal de l’eina. Les tres webs segueixen un argument narratiu on els poden aconseguir punts per superar categories i arribar a ser “Ajudant VIP”. A través d’aquesta mica de gamificació, els nens poden interactuar més amb l’eina i motivar-se.

Quant a experiència d’usuari es tracta d’una web agradable però un xic complexa tot i que l’hem simplificat el màxim possible, tenim clar que l’any que ve encara serà més clara, àgil i pràctica.

Preguntes i enquestes

Els nens i Reis Mags poden parlar a través de la plataforma, poden parlar del que vulguin: els Reis poden felicitar als nens per haver-se menjat el sopar, els nens poden explicar als Reis com se senten.

Hi ha també un apartat de preguntes, elaborades des d’un Superadministrador que hem creat i que serveix perquè els nens/es escullin d’entre una sèrie de respostes la correcta i així sumar punts.

Un altre apartat interessant són les en enquestes. També escrites i enviades des del superadministrador, serveix per recollir de forma anònima tendències i gustos. Des d’Efimàtica hem creat una secció dins el superadministrador que genera gràfics per veure més clarament el nombre de respostes i el tipus.