Wordle, el joc que s'ha fet virali és una història d'amor ❤️

Wordle, el joc d’endevinar paraules que ha passat, en només uns mesos, de tenir desenes de jugadors a milers en tot el món.
Josh Wardle és el creador, sabia que a la seva parella li agradaven molt els jocs de paraules i va crear Wordle només per a ells dos. Wordle és un mix entre Wardle i word en anglès.

Després de jugar-hi durant mesos fins que es va convertir, entre els grups familiars i d’amics de whatsapp, en una obsessió, Wardle va pensar que potser tenia una cosa important entre mans i l’octubre de 2021, el va llençar al món.
L’1 de novembre hi van jugar 90 persones.
I el diumenge 2 de gener, tot just dos mesos després, hi van jugar més de 300.000 persones.
Un ascens meteòric per un joc que es pot jugar només una vegada al dia. Cal endevinar una paraula de cinc lletres teclejant-ne 5 fins a trobar la solució. El joc et diu si alguna lletra està inclosa a la paraula secreta i si està al lloc correcte. Tens sis oportunitats d’encertar.
Josh Wardle va crear el joc en anglès, però gràcies al fet que va publicar el codi del joc, hi ha també la versió en castellà, euskera i gallec.
Hi ha pocs racons a internet que siguin tan populars i simples com aquest. No té anuncis ni cartells que parpellegen; no hi ha elements emergents ni es demana diners. Només és un joc en un fons blanc.

Shah, la parella de Josh diu que encara que ara comparteix Wordle amb el món sencer, va dir que apreciava que Wardle ho hagués creat per a ella. “És molt bonic”, va dir. “Definitivament, és la manera com Josh mostra el seu amor”.