El coronavirus i les mesures adoptades per frenar-lo han provocat múltiples canvis en la societat. El creixement de l’ecommerce ha estat un dels més evidents. Durant aquest període, aquest tipus de compres ha crescut un 86% arribant així a més d’un milió de llars.

També cal ressenyar que s’ha perdut la bretxa generacional, els majors de 65 anys es mouen en percentatges similars als menors, donant com a resultat que un 60% dels consumidors compra més per la xarxa. Aquest canvi s’ha convertit en hàbit i és una tendència que es mantindrà en el temps.

Un salt cap a la digitalització

Totes aquestes dades i les necessitats dels negocis han provocat que el petit comerç també es reinventi, arribant a la xarxa. Per fer això s’han seguit tres tendències principals:

Mercats digitals: integrar-se dins de plataformes com Amazon ha estat una de les solucions adoptades.

Botiga pròpia: crear un espai web propi en el qual vendre els seus productes.

Cooperatives web: associar-se petits comerciants del mateix sector per vendre online. Aquesta solució ha estat adoptada per algunes places de proveïments.

Però, aquest procés de transformació ha generat nova competència a la web, i això implica la necessitat de posicionar-se efectivament.

Ser el primer en una cerca

Per aconseguir destacar en una cerca és fonamental recórrer a tècniques de posicionament com el SEO o el SEM tant en cercadors com si t’has integrat en Amazon. Una de les accions que està tenint una major eficiència és la presència en xarxes socials, ja que això permet mostrar els teus productes i millorar la teva imatge de marca.

El creixement de l’ecommerce per la crisi de la COVID-19 ha provocat un canvi en els hàbits de consum. El pas a la xarxa és una necessitat per mantenir i expandir el teu negoci eliminant barreres geogràfiques i arribant a un major nombre de consumidors.