Les vendes online creixen a passes de gegant. L’any 2018 les vendes a Internet eren un 20% del total, gairebé el doble de l’11% que suposaven el 2015. Si bé aquestes dades són prometedores pels negocis en xarxa, moltes botigues tradicionals les consideren preocupants; cada client que compra per internet no està comprant a les botigues a peu de carrer.

 

Considerem que, pels propietaris de negocis tradicionals, tractar als ecommerce com a enemics seria un error. Més aviat s’haurien de considerar com a nous aliats que porten noves oportunitats.

 

Els petits comerços locals sempre han tingut competència, això no és nou d’aquest segle. Els grans centres comercials ja fa dècades que amenacen d’emportar-se els clients de les petites botigues de barri. És precisament l’arribada d’aquesta tendència de la compra online que dóna a aquests petits comerços la possibilitat de competir amb les grans superfícies.

 

Quins són els beneficis que aporta una botiga digital si ja tenim una botiga física?

 

  • Despeses reduïdes: Les despeses d’una botiga online són mínimes comparades amb les que han de suportar els comerços offline. Això ho converteix en una aposta de poc risc i molt benefici per als negocis que s’atreveixin a fer el pas cap a la digitalització per complementar el seu negoci.

 

  • Abast internacional: Una botiga de barri és, per definició, d’àmbit local. Els clients potencials estan limitats pel nombre de persones que passen cada dia per davant de la botiga. Amb la creació d’una pàgina web per poder vendre en línia, tenim la possibilitat d’ampliar aquest abast local fins a un d’internacional i guanyar així milers de possibles compradors.

 

  • Presència omnicanal: Una pàgina web i presència a les principals xarxes socials ens permetrà estar en contacte constant amb els clients i conèixer millor les seves necessitats i tendències de compra.

 

  • Reforç a la botiga física: Disposar d’una botiga web facilitarà el procés de compra als clients habituals que ja coneixen els productes però no poden passar-se per la botiga. També servirà per aprofitar-se de la tendència dels clients que primer investiguen per la xarxa i després compren a la botiga física. Aquesta tendència és coneguda com a ROPO (Research Online Purchase Offline).

 

Pel que fa als desavantatges de tenir presència amb una botiga online, només en podem pensar dos: el temps que s’ha de dedicar per muntar-la i el coneixement que s’ha de tenir per poder-ho fer.

Tot i això, cal dir que aquests desavantatges existeixen només a l’inici. Un cop tenim la web preparada, el temps que s’hi ha d’invertir es redueix considerablement. A més, existeix l’opció d’encarregar la creació de la pàgina web a experts; per exemple, des d’Efimàtica t’assessorarem, posarem en marxa la teva web i la deixarem a punt per començar a generar vendes.

 

En definitiva, la tendència cap a la digitalització és un fet. És per això que en comptes de tractar la nova plataforma com a un enemic, us recomanem que aprofiteu tots els avantatges i oportunitats que venen amb aquest canal en expansió.