La seguretat en la xarxa es troba en constant evolució. Els usuaris cada vegada es fixen més abans d’introduir unes certes dades personals. Per a donar-los seguretat, és ideal incloure al vostre e-commerce certificats SSL que demostren al visitant que l’espai està protegit.

Què és un certificat SSL?

Secure Sockets Layer, o capa de connexió segura en castellà, és el significat de les sigles SSL. Es tracta d’un protocol global de seguretat que garanteix la transferència de les dades de manera xifrada des de l’ordinador de l’usuari fins al servidor que allotja el lloc web.

Mitjançant el seu ús es redueix el risc de robatori de dades personals com usuaris i contrasenyes, targetes de crèdit o correus electrònics per part de hackers. Gràcies a aquest estàndard s’aconsegueix generar un canal de comunicació privat entre l’usuari i el servidor.

L’usuari és conscient de la seguretat?

Segur que, a hores d’ara, ja t’estaràs fent aquesta pregunta. La resposta és senzilla: sí. Els navegadors ofereixen aquesta informació gràcies al cadenat que apareix en la barra de direccions. Anteriorment era de color verd, mentre que en l’actualitat és simplement grisa.

Disposar d’aquesta acreditació genera confiança en l’usuari. A més, propícia que els navegadors avisin de les webs no segures abans d’accedir a elles.

Un certificat que afecta el SEO

No existeix una directriu concreta de Google, però és evident que el certificat genera confiança en l’usuari i millora el posicionament. Això, com imagines, implica un augment de les visites.

Podem concloure que, quan un usuari realitza una cerca o search en la qual el resultat sigui la introducció de dades (per exemple, reservar un hotel), prefereix un lloc web que compti amb una seguretat a l’hora d’enviar les seves credencials. Això és el que aporta un certificat SSL.