Coneixeu ja Google Analytics 4?Es tracta de la nova solució de mesurament que recopila dades basades en esdeveniments tant de llocs web com d'aplicacions.

Google Analytics 4 és la nova generació de propietats d’Analytics, provinents de les propietats Web+App, llançades l’any 2019. Per a evitar confusions: les Web+App han passat a dir-se GA4. Si ja tenies activa i configurada una propietat Web+App, ja tens una GA4 i no necessites fer res, excepte pel fet que ara s’han llançat nous informes amb els quals necessitaràs familiaritzar-te.

Si, per contra, mai havies activat una propietat Web+App, afegir una propietat GA4 al teu compte és un pas molt recomanable i ens atreviríem a dir necessari.

Per què? Perquè a partir d’ara, Google, ja no actualitzarà més les propietats tipus Universal Analytics, i només dedicarà esforços al Google Analytics 4. Com ells mateixos han dit, és el futur d’Analytics, i hem de familiaritzar-nos amb aquest com més aviat millor.

A partir de l’1 de juliol de 2023, les propietats estàndard d’Universal Analytics deixaran de processar dades. Podreu veure els vostres informes d’Universal Analytics durant un període de temps posterior a l’1 de juliol de 2023. Tanmateix, les dades noves només fluiran a les propietats de Google Analytics 4. De totes maneres, si encara confieu en Universal Analytics, us recomanem que us prepareu per utilitzar Google Analytics 4 a partir d’ara.

Google Analytics ens permet consultar les nostres dades de diferents plataformes, tant Web com App, per saber quin és el recorregut dels nostres usuaris.

Què passarà? 

  • Fins a l’1 de juliol de 2023, podeu continuar fent servir i recopilant dades noves a les vostres propietats d’Universal Analytics.
  • A partir de l’1 de juliol de 2023, podreu accedir a les vostres dades processades anteriorment a la vostra propietat d’Universal Analytics durant almenys sis mesos. Sabem que les vostres dades són importants per a vosaltres i us recomanem que exporteu els vostres informes històrics durant aquest temps.
  • Si encara no heu creat cap propietat de Google Analytics 4 abans de principis de 2023, l’Assistent de configuració us en crearà una. Aquesta nova propietat de Google Analytics 4 tindrà algunes de les mateixes funcions bàsiques, com ara els objectius/conversions i els enllaços de Google Ads, que teniu a la vostra propietat d’Universal Analytics corresponent. Podreu desactivar-ho directament a l’Assistent de configuració o al bàner de notificació que apareixerà aviat. En aquest enllaç trobareu pas a pas com fer el canvi a Google Analytics 4.
  • En els mesos vinents, proporcionaran una data futura per quan les propietats existents d’Universal Analytics deixin d’estar disponibles. Després d’aquesta data futura, ja no podreu veure els vostres informes d’Universal Analytics a la interfície d’Analytics ni accedir a les vostres dades d’Universal Analytics mitjançant l’API.

 

Com funciona Google Analytics 4? 

Google Analytics 4 és la propera generació d’Analytics que recopila dades basades en esdeveniments tant de llocs web com d’aplicacions. GA4 és una nova propietat dissenyada per al futur del mesurament:

  • Recull dades tant del lloc web com de l’aplicació per entendre millor el recorregut del client.
  • Utilitza dades basades en esdeveniments, en lloc de basades en sessions.
  • Inclou controls de privadesa com ara el mesurament sense galetes i el modelatge de comportament i conversió.
  • Les capacitats predictives ofereixen orientació sense models complexos.
  • Les integracions directes a les plataformes multimèdia ajuden a impulsar accions al vostre lloc web o aplicació.

 

Per a concloure, volem insistir en el fet que convé obrir ja una propietat de GA4, tant per a projectes amb historial en Analytics com per a projectes completament nous. En qualsevol dels casos, és recomanable mantenir en paral·lel la propietat Universal Analytics, per a assegurar una continuïtat amb les dades anteriors mentre que tots ens acostumem al nou model de GA4, que gairebé sense cap mena de dubte està destinat a convertir-se en l’estàndard d’aquí a un o dos anys com a màxim.

T’agradaria estar al dia de les darreres notícies?

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER AQUÍ